over MIJ


Ik weet niet beter, of ik vind het heerlijk om bij dieren te zijn. Als kind heb ik de gelukkigste uurtjes doorgebracht als ik lekker samen met onze kat in een bubbel zat. Ik heb altijd een sterke aantrekkingskracht gevoeld met het spirituele en met natuurlijke geneeswijzen. Zeker nadat ik op mijn 11de na ik weet niet hoeveel artsen en specialisten eindelijk van mijn chronische blaasontstekingen af werd geholpen door een natuurgeneeskundige! 

 

Toch heeft het een tijdje geduurd voordat mijn liefde voor dieren, spiritualiteit en natuurlijke geneeswijzen elkaar vonden, omdat ik ook heel goed was in beta vakken op school en ik het wel stoer vond als meisje om een technische studie te volgen. Daarom besloot ik oorspronkelijk in de voetsporen van mijn vader te treden en werd ik na mijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente procestechnoloog. Helaas vond ik niet de liefde voor dat vak, die mijn vader wel er in heeft gevonden, dus besloot ik in 2004 om die carrière aan de wilgen te hangen en mijn hart te volgen. 

 

Ik begon met de studie Natuurgeneeskunde voor Dieren aan de toenmalige Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel en ik vond het heerlijk! Al tijdens mij studie wist ik een paar dingen: een holistische aanpak gaat verder dan alleen puur naar het dier kijken. Het hele plaatje en het samenspel tussen mens en dier is daarbij belangrijk! Oftewel, ik wilde me niet alleen op het dier richten, maar tegelijkertijd ook op de mens die bij het dier hoort. Een stem worden voor het dier, waardoor er meer begrip is onderling en vanuit dat begrip volgt vanzelf de beste oplossing voor de hulpvraag! 

 

Ik heb mijzelf na mijn studie nog verder verdiept en bekwaamd in de Tellington TTouch methode voor gezelschapsdieren én mensen, in Bach Bloesem Remedies voor mensen (de dieren waren tijdens mijn studie al volop aan bod gekomen), Diercommunicatie, Healing en Mediumschap.

 

Ook heb ik gecertificeerd als professioneel life coach en heb ik volop cursussen gevolgd en ervaring opgedaan in het geven van online cursussen.  Want hoe geweldig het ook is om mens en dier dichter bij elkaar te brengen en te helpen met hun hulpvraag, het is nog veel gaver om diezelfde vaardigheden over te dragen aan anderen!